Waarom als franchise in de makelaardij?

Waarom zou je met een franchise in de makelaardij beginnen? Veel makelaars hebben de droom om een eigen makelaarskantoor te beginnen, maar lang niet iedereen heeft hier de middelen toe. Een franchise is een laagdrempelige manier om een succesvol eigen makelaarskantoor te runnen. Je kunt ondernemen op je eigen manier, maar staat er niet alleen voor!

Franchise makelaar worden

Er zijn veel voordelen aan franchise makelaardij. Vaak kun je vanuit huis beginnen met een franchise makelaarskantoor, waardoor de drempel zowel financieel laag ligt. Je maakt gebruik van de naamsbekendheid en faciliteiten van een makelaar, en bovendien ben je onderdeel van een landelijk netwerk. De investering in een franchise makelaarskantoor is minder groot dan wanneer je compleet voor jezelf begint, en bovendien zijn de risico’s aanzienlijk kleiner. Hierdoor is een franchiseformule ook zeer geschikt voor een beginnende ondernemer.

Franchiseformule in makelaardij

De afgelopen jaren is gebleken hoe succesvol franchise binnen de makelaardij kan zijn, en het aantal franchiseconcepten in de verkoopmakelaardij is dan ook gegroeid. Bij sommige franchise makelaars, zoals Woonaccent, is sprake van een samenwerkingsverband waarbij elk aangesloten kantoor zijn eigen naam houdt. Bij andere formules, zoals VHM Makelaars en iQ Makelaars, run je jouw makelaarskantoor onder de naam van de franchisegever.

Franchise formule uitgelicht: iQ Makelaars

iQ Makelaars is een relatief nieuwe franchisemakelaar, die zelfstandig ondernemers de kans geeft om een succesvol makelaarskantoor op te bouwen binnen een eigen rayon. Als franchisenemer ga je zelfstandig aan de slag als makelaar, maar je kunt wel gebruik maken van de naamsbekendheid en ervaring van het landelijke merk iQ Makelaars. Vanuit het hoofdkantoor staat een marketingteam en een juridische afdeling voor je klaar, waardoor jouw lokale kantoor direct een succes wordt. Wanneer je over een flinke dosis ambitie en gedrevenheid beschikt, kun je zelfs al tijdens je opleiding beginnen als partner! Je ontvangt dan alle coaching en ondersteuning die nodig is voor een vliegende start als franchise makelaar, en kunt zelfs vanuit huis beginnen. Alle gestarte franchise makelaars bij iQ Makelaars zijn inmiddels succesvol. 

Wil je meer weten over franchise makelaar worden in de verkoopbranche? Kijk dan snel op iQMakelaarWorden.nl