Denk je er over na op makelaar te worden op latere leeftijd? Wellicht heb je na jaren in loondienst besloten dat het tijd is om een lang gekoesterde droom te verwezenlijken, en eindelijk voor jezelf te beginnen. Je bent zeker niet de enige! Regelmatig kiezen mensen ervoor om op oudere leeftijd een switch te maken naar makelaardij. Een franchiseformule is hiervoor de perfecte kans: via samenwerking maak je jouw carrièreswitch tot een groot succes! 

Hoe begin ik op latere leeftijd als makelaar?

Om op latere leeftijd makelaar te worden is omscholing vaak vereist. Door een opleiding af te ronden kun je je in schrijven in een makelaarsregister, waardoor klanten zeker weten dat ze te maken hebben met een deskundige en vakbekwame makelaar. Een opleiding op zichzelf is echter niet voldoende; om op latere leeftijd als makelaar te beginnen zijn ook jouw eigen competenties en vaardigheden belangrijk. Een makelaar moet beschikken over veel ambitie en commercieel inzicht. Bovendien zijn sociale skills, zoals inlevingsvermogen en communicatieve vaardigheden belangrijk. 

Franchise makelaar worden

Misschien lijkt de drempel hoog om op latere leeftijd te beginnen als makelaar, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door franchisenemer te worden bij iQ Makelaars neem je deel aan het succes van een landelijke merk, en tegelijkertijd draag je verantwoordelijkheid voor jouw eigen makelaarskantoor. Zelfs wanneer je nog bezig bent om jouw makelaarspapieren te behalen kun je bij iQ Makelaars beginnen als partner! Je ontvangt alle coaching en ondersteuning die nodig is, en ook de marketing via bijvoorbeeld Funda verzorgt iQ Makelaars voor jou. Zo pluk je al tijdens je opleiding de vruchten ervan. Je kunt direct doen waar jij goed in bent, en bent flexibel in het bepalen van jouw werkplek. Een echte win-win situatie: door samenwerking bouw je aan de groei van jouw makelaarskantoor én aan de groei van iQ Makelaars!

Wil jij op latere leeftijd de switch maken naar makelaardij? Samen boek je de grootste  successen: sluit je aan bij iQ Makelaars als franchise makelaar, en geniet de voordelen van jarenlange ervaring en landelijke slagkracht.