Makelaars zijn het afgelopen jaar 10% meer gaan vragen voor hun diensten als dat jaar daarvoor, volgens onderzoek van Mijn Verkoopmakelaar. In Nijmegen bijvoorbeeld, liggen de tarieven voor het verkopen van een huis in Nijmegen 396 euro hoger dan het landelijke gemiddelde.

Gemiddeld kost een makelaar in Nijmegen 4403 euro. Dat is een courtage van 1,17%. Tussen de steden zijn de verschillen groot, blijkt uit onderzoek. De duurste stad is Hoorn. Nederlandse makelaars vragen gemiddeld 4007 euro voor het verkopen van een huis. Dat is een courtage van 1,3%. Afgelopen jaar tijdens corona werd het gemiddelde met 375 euro verhoogd.

Makelaarzoeker de manier om een makelaar te kiezen

Op Makelaarzoeker.nl kan men verkoopmakelaars vergelijken op basis van hun tarieven en verkoopstrategie├źn. Makelaarzoeker.nl vindt samen met u de meest geschikte makelaar, die past bij uw wensen en behoeften. Tegenwoordig is namelijk de prijs van een makelaar een van de belangrijkste redenen om met een makelaar in zee te gaan. Makelaarzoeker.nl maakt een selectie van makelaars die het best bij u passen. Hierbij wordt er gekeken naar de ervaring, de kosten en de strategie├źn die de makelaars hanteren.

Bron: RN7